Ingunn Bjørnsgaard Prosjekt

Ingun Bjørnsgaard er en av Norges mest markante koreografer. Siden 1992 har hun skapt en rekke kritikerroste forestillinger med sitt eget kompani, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Hennes koreografiske signatur er utviklet over mange år, i tett samarbeid med sentrale norske utøvere og komponister. Ingun Bjørnsgaard høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Hun har, som første koreograf, mottatt Kritikerprisen i kategorien dans to ganger. For Nasjonalballetten har Ingun koreografert en rekke verker, som Mahlermembran (2017), et verk i Nasjonalballettens Sleepless Beauty, og Daphnis et Chloé (2013), som del av I Fokines verden. Hun var også representert i Septemberdans (2012) med verket PolyPoly. Bjørnsgaard arbeider også som gjestekoreograf for etablerte kompanier som GöteborgsOperans Danskompani, Ballet de Lorraine i Nantes, Kungliga National Baletten i Stockholm og Carte Blanche i Bergen. Ingun Bjørnsgaard er utdannet ved Statens Balletthøgskole og Martha Graham School of Contemporary Dance i New York.