Waacking uke 47/48 Ida Louise Sundby

Waacking oppstod i Los Angeles på 70-tallet i klubbmiljøet. Dansestilen ble danset opprinnelig til discomusikk og kjennetegnes blant annet av funky grooves som “Funky Four Corners” og “Rock Steady” fra andre funk-stiler som locking og breaking. Videre kjennetegnes stilen av sirkulære og raske armbevegelser, “posing” og historiefortelling med ulike karakterer, også kalt punking.

Klassen er i bolker med ulike grunntrinn som er essensielle i stilen, herunder groove, bruk av bein, poses og armteknikk. Videre gjøres ulike improvisasjonsøvelser for å få teknikken inn i kroppen og i sammenheng med hverandre. I tillegg formidles historien og kulturen, da dette hovedsakelig er en sosial dans og viktig for å forstå måten vi danser på i denne stilen. Med profesjonelle dansere, legges hovedvekt på funky groove samt poses og armteknikk, og hvordan bruke sin egen danseteknikk i sammenheng med dette.