Styret

Styret består av dansesekunstnere som arbeider innenfor forskjellige dansefag og danseyrker. Styremedlemmer velges på PRODAs årsmøter og Norske Dansekunstnere oppnevner ett styremedlem med personlig vara.

Siste årsmøte ble avholdt 19. mai 2021

PRODAs valgkomite innstiller kandidater til styret iht. Instruks for valgkomiteen

Lene Hafstad

Styreleder

Lene Hafstad

Styreleder

er utdannet ved Statens Balletthøgskole (1991-94) Hun arbeidet som danser i flere Chat Noir-revyer og som danser og koreograf i prosjekter knyttet til OL på Lillehammer. Lene har etablert og drevet to ballettskoler, og undervist i flere dansefag. Hun har også jobbet med kroppsspråk og presentasjon for bedrifter og på konferanser. Lene har videreutdannelse i organisasjon og ledelse, og var daglig leder i PRODA i 2005-2021. Hun jobber nå som instruktør i Pilates og holder også kurs i entreprenørskap/næringsdrift og i ledelse og drift av mindre stiftelser.

Øyvind Jørgensen

Nestleder

Øyvind Jørgensen

Nestleder

Utdannet ved Statens Balletthøgskole 1980-83 (BA) og Martha Graham School of Contemporary Dance i New York 1983-85 (MA). Øyvindarbeidet som danser, koreograf, produsent og pedagog fra 1985. Hans forestillinger er vist i inn- og utland, ved blant annet Riksteatret, Operaen, Kunshøgskolen i Oslo (KhiO) og DKS – Den Kulturelle Skolesekken, og ulike europeiske land. Øyvind har undervist ved KhiO, Akademiet for Scenekunst og Nordic Black Theatre. I 2016-2020 var han ansatt som Førsteamanuensis i Samtidsdans ved KHiO. Øyvind har vært styreleder i Black Box Teater og Danse- og Teatersentrum (DTS).

Else Margrete Sveinsson

Styremedlem

Else Margrete Sveinsson

Styremedlem

Else Margrete kommer fra Nesbyen i Hallingdal, og har sin utdanning fra Den Norske Balletthøyskole og The Ailey School. Hun har jobbet aktivt som dansekunstner siden 2007, og underviser i Klassisk Ballett og Moderne dans. Else Margrete har vært ansatt ved Kirkenær Ballettskole siden 2005, og driver i dag skolen. Hun har også vært engasjert i egne prosjekter, undervisning ved OMK avd. Schous, DKS, Proda Nord-Trøndelag, og som veileder i undervisningspraksis ved Norges Dansehøyskole. ---

Jens Jeffry Trinidad

Styremedlem

Jens Jeffry Trinidad

Styremedlem

startet sin dansekarriere hos Dancing Youth. I dag er han en av hovedkoreografene for Cre-8. Jens har gjort utallige jobber innen scene, tv og events. Han underviser både amatører og profesjonelle innen for hiphop/street sjangeren. Jens mottok NoDas dansestipend i 2014 og var ambassadør for Dansens dager i 2015.

Charlotte Øverland Våset

Styremedlem/repr Norske Dansekunstnere

Charlotte Øverland Våset

Styremedlem/repr Norske Dansekunstnere

Charlotte Øverland Våset er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Hun var medlem av Oslo Danse Ensemble 1995-2010 og har medvirket i en rekke musikaler som blant annet Frendelaus, Jungelboka, Annie get your gun, West Side Story, Evita, Hair, Svindlere med stil, Cats, Jorden rundt på 80 dager, Chicago, Guys and Dolls, Jul i Blåfjell, Den syngende Frk. Detektiv, My Fair Lady ,Cabaret ,Mary Poppins og Karius og Baktus. Charlotte har også koreografert for TV og scene, blant annet i produksjoner som MGP, Eurovision song contest, Skal vi danse, BliMe!, Idol ,The Voice og flere sommershow.

Vara

Anne Astrup Trebler Kværner

Vara (NoDa)

Anne Astrup Trebler Kværner

Vara (NoDa)

Anne (f.1973) har jobbet som danser og pedagog siden 1998. Hun er uteksaminert fra Den Norske Balletthøgskole (1997) og Alvin Ailey School of Dance i New York (1998). Anne har også veilederutdanning fra UiO. Hun har jobbet som danser og pedagog på teatre, prosjekter, kulturelle skolesekken, kulturskoler, private danseskoler, videregående skoler og høygskoler. Underviser nå på Jessheim vgs i samtlige dansefag med hovedvekt på samtidsdans. Styreleder i PRODA fra 2010-2016, og styremedlem i tredje periode i Norske Dansekunstnere.

Caroline Skjørshammer

Vara

Caroline Skjørshammer

Vara

Caroline jobber med dans på ulike måter gjennom å utøve, skape og undervise. Hun har gått bachelor i dans og psykologi ved Point Park University (USA), master i kultur- og samfunnspsykologi ved UiO, og en videreutdanning i familieterapi- og systemisk praksis ved VID høyskole. Å flette og utforske disse feltene sammen, både i egen praksis og i undervisningssammenheng, er noe av det hun er interessert i for øyeblikket. Hun er også tidligere prosjektleder og gründer av plattformen Dans/5. Caroline er en del av PRODAs fagutvalg.

Amy Pender

Vara

Amy Pender

Vara

Amy Pender er dansekunstner basert i Drøbak. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Amsterdam med en 4-årig BA i Modern Theatre dance (2014). Hun jobber i både inn- og utland med kompanier/koreografer som bl.a. Bodytalk Tanz Theatre, Spitfire company, David Zambrano, Yaniv Cohen og Hagit Yakira i tillegg til et fast samarbeid med Martijn Joling. Kleinteknikk er en viktig del av hennes praksis, og siden 2019 er hun del av Klein Technique Teacher Training Programme. Av annen viktig videreutdanning gjennomførte hun høsten 2019 David Zambrano's 60 days of improvisation. Amy er en del av PRODAs fagutvalg.