Workshops

Nytt i år er aktuelle workshops slik at PRODA blir sterkere tilknyttet dansefeltet. Workshopene er inndelt i tre serier:

REPERTOAR – i denne serien tilbys det en mulighet til å fordype seg i et uttrykk eller sjanger gjennom læring og formidling av repertoar. Målet er å gi brukerne muligheten til å jobbe med repertoar med ulikt materiale og i stiler, som de ville gjort i en profesjonell setting. Det skal fokuseres på kvaliteter og forskjellige innganger til materiale som tilbys. Repertoaret vil være fra en forestilling eller noe laget spesielt for anledningen.

KOREOGRAFI – denne serien skal være en deling- og samtaleplattform for koreografisk arbeid og metode. I workshopene skal koreografene dele sine prosesser og metoder og gi rom for samtale, utprøving osv. Workshopene skal gi både koreografer og PRODA-brukere mulighet for utveksling og samtale.

I PROSESS – her for brukerne en mulighet til å komme nærmere inn på de kreative prosessene som foregår i dansefeltet nå. Aktuelle, norske koreografer som skal ha premiere ved Dansens Hus og Black Box Teater høsten 2019 inviteres inn tidlig i sin kreative prosesser for å dele hvordan og hva de jobber med. Denne workshop-serien skal skape et kontaktpunkt mellom utøvere og koreografer, samt bidra til å fremme de norske dansekunstnerne som er aktive som koreografer i feltet.

I tillegg til workshop seriene har vi samarbeid med flere aktører:


Pedagogseminar 9. og 10. januar 2020.

Pedagogseminar i store studio på Rom for Dans. Fokus på ballett med Tania Rodriguez og somatisk arbeid med Gry Bech – Hanssen.

Deltakeravgift er 300kr for en dag og 500kr for begge. PRODA stiller med lunsj begge dager.
Begrenset med plasser. Påmeldingsfrist 10. desember.

Mer info: https://www.facebook.com/events/770510176747960/?event_time_id=770510180081293

Påmelding: https://forms.gle/3Y2Kbubu7QJiGraHA


Daglig yogatilbud på Rom for Dans for PRODAs brukere.

Tid: 07.15 – 08.30 i hvitt studio,  etter yoga er det gratis frokost fra 08.30 – 09.00 som består av overnight oats med frukt og kaffe/te. Frokost er gratis for alle PRODA brukere.

Uke 35, 26. – 30. august er gratis prøve uke for PRODA brukere!

Priser for drop-in: 100kr, månedskort: 400kr. 

Mer info: https://oslohathayoga.no


8. – 9. august Pedagogseminar

Pedagogseminar i store studio på Rom for Dans. Fokus på streetdance med Mathias Jin Budtz og somatisk arbeid med Gry Bech – Hanssen. Begrenset med plasser. Påmeldingsfrist 25.juli.

Mer info: https://www.facebook.com/events/355760691752264/

Påmelding: https://forms.gle/PKYgdDqt3zDGQH4Y6 


Praxisfestivalen 2019  arrangerer flere workshops som er støttet av PRODA, SKUDA, Praxis Oslo m.fler.

Mer info om program og påmelding: www.praxisfestivalen.com/future-workshops


MUD Session fredag 11. oktober og fredag 12. desember kl. 10.00 – 12.00 på PRODA Oslo.

MUD står for Movement Undefined og startet opprinnelig som en åpen ‘House session’ for bevegere på tvers av forskjellige bakgrunn. Konseptet ble skapt i New York av det kvinnelige House danse crewet MAWU i 2009, og ble videreført til Oslo i 2015. Siden har MUD vært et felles møtepunkt hvor det i housekulturens ånd deles kjærlighet for musikken og klubbkulturen. Konseptet har hovedsakelig sine røtter i house, funk, disco og boogie-sjangeren og har som mål å gjenskape atmosfæren som har eksistert i klubb- og undergrunnsscenen i New York helt fra begynnelsen av 80-tallet.
DJ Niwin vil snurre plater. Rommet er åpent for både dansing (alle sjangre) og mingling.


14. – 26. oktober 2019 arrangerer CODA festivalen et variert workshop-program i samarbeid med PRODA Oslo.

Mer info og påmelding: https://www.codadancefest.no


23. & 24. oktober – Seminar og workshop om grensesetting og intimkoordinering på Dansens Hus. Arrangeres under #codadancefest19

4. november – Førstehjelpskurs med hjertestarter og seminar om Scenekunsthelse. Samarbeid med Musikkteaterforum.

Mer info og påmelding: https://musikkteaterforum.no/page-1862614


12. – 14. november – Workshop i danseakrobatikk med Tom Brand fra www.svalbardcompany.com i Hvitt produksjonsrom på Rom for Dans kl. 12:00 – 13:30. Workshopen er et samarbeid med MERGE Norge – Scenekunstfestival for nysirkus, www.mergenorge.com

Workshopen er åpen for alle PRODAs brukere, sirkusartister og andre fysiske kunstnere. Workshopen er gratis.

The workshop reflects Tom ways of merging dance, acrobatics, music and movement. How our bodies connect with movement inspired from the different field. Which, in the end, might not be so different. The work is done both through partnering and solo work.