PRODA er en stiftelse med formål å arbeide for å fremme et kontinuerlig tilbud om gratis daglig trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere, uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning.

GRATIS DAGLIG TRENING ble opprettet i 1988 etter initiativ fra Norsk Ballettforbund (nå: Norske Dansekunstnere, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger). Tiltaket ble støttet av Kulturdepartementet som et ledd i å bedre dansekunstnernes arbeids- og levekår. GRATIS DAGLIG TRENING skiftet navn til PRODA profesjonell dansetrening i 2008.

Utøvelse og formidling av dans stiller særlige krav til kontinuerlig egentrening under veiledning av pedagoger. PRODA arrangerer treningsklasser innenfor alle danseuttrykk, og kommer derfor alle som arbeider med dans til gode. Dansekunstnerne arbeider som dansere, koreografer og pedagoger. PRODA er en viktig del av infrastrukturen på dansefeltet og fungerer også som ressurssentre og møteplasser rundt om i landet.
PRODA finansieres med fast statsstøtte og varierende drifts-/kulturtilskudd fra kommuner og fylkeskommuner.

Brukerne ved PRODA må dokumentere 3 års høyskole/fagutdannelse i dans og/eller flere års profesjonelt virke.

PRODA har kontinuerlig virksomhet i mange fylker. PRODA Oslo arrangerer daglige morgenklasser gjennom hele året. Det antas at ca 75% av dansekunstnerne bor og virker i hovedstaden. Her har også PRODA sitt hovedkontor. I regionene arrangeres PRODA som ukentlige treningsklasser og/eller kurs/seminarer i helger og ferier.

PRODAs virksomhet ivaretas av styret, daglig leder og regionale danseinstitusjoner.

Våre nettsider benytter informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din av nettsidene våre, ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. I tråd med General Data Protection Regulation, kan du velge å tillate eller avslå at vi bruker informasjonskapsler.

Tillat eller Avslå